projektek-események

80-as generáció - workshop
2012.05.24 - 11.22

80-as generáció
- workshop

2012. május - november

Az FFS és a Kontra Műhelyközös projektjében azt vizsgálja, miként látja generációnk, a ’80-as években születettek generációja önmagát? Mások vagyunk-e, mint az előttünk születettek és az utánunk következők – és ha igen, miben és mitől vagyunk mások? Hatással van-e gondolkodásunkra, hogy gyerekkorunk egy részét a szocializmusban töltöttük, mégsem fiatal felnőttként éltük meg a rendszerváltást?
Célunk egy alkotói műhely kialakítása, ahol fiatal társadalomtudósok, szociológusok segítségével arra vállalkozunk, hogy megfogalmazzuk a ’80-as generáció jelenlegi társadalmi kérdéseit, problémáit – a fotó médiumán keresztül. A műhelymunkát vitaindító beszélgetésekkel kezdjük május végi, június eleji konzultációkkal, melyekre a Kontra Műhely ’80-as generáció c. esszékötetének szerzői, vendégelőadói hozzák a témát.  A találkozók során a felmerült kérdéseket megvitatjuk, majd ezekre a gyakorlat, az alkotás segítségével igyekszünk választ adni, illetve a kérdéseket tematizálni.
A létrejött munkákból a Fotóhónap keretén belül, november folyamán kiállítást rendezünk az Artbázison.

------

Részvételi információk, jelentkezés:
A programban az FFS aktív tagjai vehetnek részt.
A kiállítás kurátora és a műhely vezetője Barta Edit esztéta, FFS-tag.
A műhelymunka koordinátora: Balázs Anna, az MKE hallgatója, aki jelenleg szakmai gyakorlaton van a Stúdiónál.
Ha szeretnél részt venni, kérjük, jelentkezz a következő email-címen május 20. éjfélig: nyolcvanasgeneracio@gmail.com  A téma-mezőbe írd be, hogy „jelentkezés”.

------

A program ütemterve:
Május végén, június elején zajlik a témák felvetése és megvitatása, brainstorming, a közös ötletelés, a következő napokon és helyszínen:
2012. május 24, Odeon Lloyd Mozi (1136, Budapest, Hollán Ernő u. 7), 18 óra
2012. május 29, Odeon Lloyd Mozi, 18 óra
2012. június 5, Artbázis (1085, Budapest, Horánszky u. 25.) 18 óra
Nyáron közös megegyezés alapján tartunk majd legalább egy konzultációt a menet közben elkészült munkák megvitatására.
Ősszel újra felvesszük a fonalat, ahol a konzultációk célja már az anyagok véglegesítése, a gyártás és az installálás kérdéseinek megvitatása.
Októberben a gyártás és installálásmegszervezése történik, a kiállítás megnyitóját novemberre tervezzük, a Fotóhónap programjába integrálva.

------

Résztvevő tagok: Bakonyi Zsuzsa, Barcza Gergely, Flohr Zsuzsi, Kerekes Emőke, Kerekes Katalin, Martinkó Márk, Péter Ildikó, Somogyvári Kata, Szent-Iványi Réka, Vágó-Lévai Katalin – Vágó Csaba, Várai Enikő, Virág István

Fotó © Szent-Iványi Réka (a 48-as házszám sorozatból)

Sajtó:
Hercsel Adél: Barta Edit: "Nálunk kevés fiatal fotós foglalkozik a rendszerváltással" (fiedlio.hu)
Fotográfia: jön a 80-as generáció (mno.hu)
Velünk és nálunk – A 80-as generáció (mosaiconline.hu)
A kiállítás katalógusa (issuu.com)

Web