projektek-események

ARTIST-TALK: Dobokay Máté & Bóka Krisztina
2023.09.29.

ARTIST-TALK: Dobokay Máté & Bóka Krisztina

„Ha innen nézem fotó, ha onnan szobor” című kiállítást szeptember 29., pénteken 18 órakor Dobokay Máté és Bóka Krisztina beszélgetése zárja.

A beszélgetés két fő témája:

- Pályakezdési kihívások és a diplomaprojekt utóéletének menedzselése
- Műfajok keresztezése, illetve klasszikus eljárások revidiálása

A záróesemény nem titkolt célja, hogy egy nyílt mentorálási párbeszéd alakuljon ki egy pályakezdő, friss diplomás képzőművész és egy már nemzetközileg elismert, fiatal konceptuális képzőművész között, amely végén szakmai visszajelzések és karrierépítési útmutatások hangoznának el a továbbiakhoz.

Dobokay Máté (1988, Pécs) Budapesten élő képzőművész. A Kaposvári Egyetem Fotográfia BA szakán diplomázott. Egyetemi tanulmányai alatt elkezdte a fotográfiát, mint médiumot vizsgálni és határait feszegetni. Azóta is alapkérdéseiből kiindulva próbálja megfejteni, elemeire szedni és kapcsolódási pontjait keresni más médiumokkal. Ezen törekvésein alapszik minden munkája és kurátori ambíciója is, aminek eredménye volt többek között az 'Anatomy of Photography' kiállítás a győri Rómer Flóris Múzeumban. Egyéni kiállítása a Várfok Project Roomban, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban, az acb Attachmentben, a Pincében és legutóbb a párizsi Bigaignon galériában valósult meg. New Yorkban az 'IMPACT: Abstraction & Experiment in Hungarian Photography' című kiállításon vett részt, de munkái többek között láthatók voltak a Ludwig Múzeumban, a Kassák Múzeumban és a MODEMben is. Legutóbb Prágában a FUTURÁban, majd a párizsi Cité International des Artsban volt rezidencia programon.

Bóka Krisztina (1997, Kisvárda) Budapesten élő képzőművész, 2021 óta tagja a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának. A Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrász szakán idén szerezte meg diplomáját. Tanulmányai alatt Erasmus+ ösztöndíjjal az Accademia di Belle Arti di Macerata-n szobrászatot tanult, majd szabad művészetet az Akademie der Bildenden Künste Nürnbergben. 2023-ban CEEPUS ösztöndíjjal a prágai Academy of Fine Arts intermédia szakára hallgatott át.

Instagram: @matedobokay + @kriszti_boka

Helyszín: Foton Galéria – 1053 Budapest, Képíró utca 6.
A részvétel ingyenes.

Web