projektek-események

FFS Szerda - Bartha Máté előadása
2020.02.19.

FFS Szerda – 2020. 02. 19. 19H
Főfotó (Baross u. 10)

Bartha Máté előadása


A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója – FFS – szeretettel vár az idei év harmadik FFS Szerdájára, melynek előadója Bartha Máté fotóművész és dokumentumfilm rendezező. Az előadás során vetített (első sorban) mozgó- és állóképek különböző társadalmi témákat dolgoznak fel, melyek olyan fogalmakhoz köthetők mint a háború, erőszak, összetartozás, otthon.

Bartha Máté


Bartha Máté 1987-ben született Budapesten. 2011-ben végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Fotográfia mesterszakán, majd tanulmányait a Színház és Filmművészeti Egyetem dokumentumfilm-rendező művész szakán folytatta, ahol 2019-ben végzett. 2007-től 2017-ig a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának, 2013-tól a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület tagja. 2013-ban elnyerte a Pécsi József fotóművészeti ösztöndíjat, 2014-ben a Winterthur PLAT(T)FORM meghívottja. 2018-ban a Capa-nagydíj nyertese lett. Bajnok című rövidfilmje 2018-ban elnyerte a Budapest International Documentary Festival különdíját. Kontakt című sorozatával 2019-ben a Recontres d’Arles Louis Roederer Discovery Award nyertese.
A mozgó- és állóképet használó művész dokumentarista munkáiban társadalmi vonatkozású témákat jár körbe, amit különböző csoportokon keresztül vizsgál és mutat fel, helyez új kontextusba.
Bartha Budapesten él és dolgozik, a TOBE Galéria képviseli.

barthamate.com

Fontos
Részvételi szándékod emailben jelezd az studio@ffs.hu címen. Az üzenet tárgya a következő legyen: FFS SZERDA / Bartha Máté előadása. Köszönjük! Az előadás megtekintése díjtalan!
Amennyiben kérdésed lenne, keress bizalommal minket studio@ffs.hu címen vagy a 06 30 166 2033 telefonszámon.
Köszönjük!

Az FFS Szerda előadássorozat támogatója a Nemzeti Kulturális Alap (NKA).


Köszönjük a nemrégiben nyílt, szupermenő Főfotónak, hogy befogadja a rendezvényünk!

Grafika: Koleszár StellaFotó © Bartha Máté

Web