projektek-események

FFS Szerda - Új generáció a galériában
2018.05.02

FFS Szerda – 2018. 05. 02.
Mai Manó Ház

Új generáció a galériában
– Beszélgetés Biró Dávid és
Földvári Zoltán részvételével


Biró Dávid, FFS tag tavaly viszonylag fiatalon került a Trapéz Galéria művészei közé. Beszélgetésünk apropóját első Trapéz-os megjelenése adja, a Klenyászki Csillával közös »A véletlen megragadása« c. (május 4-én záró) kiállításon.Az FFS szerda alkalmából többek között olyan kérdésekere keressük a választ, hogy milyen lehetőségei vannak egy fiatal alkotókat is képviselő, fiatal galériának a fotó alapú munkák piacán itthon és külföldön, illetve, hogy hogyan pozícionálja magát, milyen szempontok alapján választja ki az általa képviselt alkotókat. Szeretettel várunk minden érdeklődőt május 2-án 19 órakor a Mai Manó Ház napfényműtermében. Az előadást online közvetítjük!


       Biró Dávid, Klenyánszki Csilla: A véletlen megragadása
       2018. 03. 29 - 05. 04. 
       Trapéz Galéria (Henszlmann Imre utca 3., Budapest, 1053)

Biró Dávid 

1992-ben született. Budapesten él és dolgozik. 2016-ban a Kaposvári Egyetem Fotográfia szakán szerzett BA diplomát, jelenleg MA diplomájára készül a MOME Fotográfia szakán. Munkái az utóbbi időben számos hazai és külföldi kiállításon (Omnivore Gallery, Budapest Projekt Galéria, OFF Festival Bratislava, Krakow Photomonth, UNSEEN) és publikációban (Philosophy Magazine, Fotóművészet, Der Greif, HANT, C41) szerepeltek.

 

Földvári Zoltán

Egyetemi tanulmányait az ELTE esztétika és filmelmélet szakain folytatta. A Trapéz Galéria alapító-tulajdonosa. A galéria nemzetközi kiállítási programjában az avantgárd- és a kortárs művészet kísérletező irányaira fókuszál, az elmúlt években szerepelt többek között a Art Brusselen és a Paris Photon. A Trapéz képviselt művészei közé tartozik többek között Lakner László, Klenyánszki Csilla és Schmied Andi. 

Fotó © Biró Dávid, Trapéz Galéria

Web