projektek-események

FFS Szerda - Waliczky Tamás: Képzelt kamerák
2020.02.25. / Mai Manó Ház

FFS Szerda – 2020. 02. 25. 19H
Mai Manó Ház (Nagymező u. 20)

Képzelt kamerák
– Waliczky Tamás előadása


A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója – FFS – szeretettel vár az idei év negyedik FFS Szerdájára, melyet kivételesen kedden tartunk. A 'Képzelt kamerák" címet viselő előadást Waliczky Tamás képzőművész, a digitális művészet egyik úttörő alkotója tartja.
Az előadás során a művész által digitális technikával tervezett, de analóg módon működő fantáziakamerák és animációk kerülnek bemutatásra, melyek egyszerre nyújtanak esztétikai élményt és gondolkodtatnak el a technikai fejlődés elfeledett és a művészi gondolkodás által feleleveníthető alternatíváiról.

Waliczky Tamás


Waliczky Tamás a kortárs újmédia művészet egyik legismertebb és legkiválóbb képviselője. Már igen fiatalon, gyerekként kezdett el animációkat készíteni. Később festőként, illusztrátorként, fotográfusként dolgozott. 1983 óta a digitális művészet egyik úttörő és meghatározó magyarországi alkotója. 1992-ben meghívott művész volt a karlsruhei ZKM Vizuális Média Intézetében, majd később az intézet kutatócsapatának a tagja lett. Tanított és dolgozott Magyarországon, Németországban, Franciaországban és Japánban. 2010 óta a School of Creative Media, City University of Hong Kong egyetemi tanára. 2013-tól a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem címzetes egyetemi tanára.
Alkotásai számos nemzetközi díjat nyertek, köztük a linzi Prix Ars Electronica fesztivál Golden Nica díját. Világszerte számos kiállításon szerepelt, mint például a Lyoni Biennále, a tokiói ICC Galéria, a Multimediale Karlsruhéban vagy a Sevillai Biennále. Művei olyan jelentős közgyűjteményekben találhatók meg, mint a párizsi Pompidou Központ vagy a budapesti Ludwig Múzeum.
2019-es évben az 58. Velencei Képzőművészeti Biennálé Magyar Pavilonjának kiállítója. Jelenleg a Ludwig Múzeumban látható a Velencében kiállított "Képzelt kamerák" anyaga.

www.waliczky.net

Fontos
Részvételi szándékod emailben jelezd az studio@ffs.hu címen. Az üzenet tárgya a következő legyen:
FFS SZERDA / Waliczky Tamás előadása.
Köszönjük! Az előadás megtekintése díjtalan!
Amennyiben kérdésed lenne, keress bizalommal minket studio@ffs.hu címen vagy a 06 30 166 2033 telefonszámon.
Köszönjük!

Az FFS Szerda előadássorozat támogatója a Nemzeti Kulturális Alap (NKA).


Köszönjük a Mai Manó Háznak, hogy befogadja a rendezvényünk

Grafika: Koleszár StellaFotó © Waliczky Tamás

Web