projektek-események

Foton fórumestek II. rész: Igazságok és valóságok – beszélgetés Biró Dáviddal és Sárai Vandával
2022.02.23.

Foton fórumestek II. rész: Igazságok és valóságok – beszélgetés Biró Dáviddal és Sárai Vandával

Az FFS által szervezett fórumest-sorozat célja, hogy fiatal fotósok, illetve minden érdeklődő személyes példákon keresztül megismerkedhessen a kurátor-művész / galerista-művész együttműködések különböző formáival. Moderált beszélgetések keretén belül kérdezünk művész-kurátor és művész-galerista párosokat közös munkájukról, tapasztalataikról és a piaci reprezentációhoz való viszonyulásukról.

Február 23-án Biró Dávid és Sárai Vanda kurátor mesél nekünk közös munkájukról és Dávid új, Pécsi József Ösztöndíj keretén belül készült sorozatáról.

Dávid 1992-ben született Romániában, Kovásznán. 2016-ban végzett fotográfia szakon a Kaposvári Egyetemen, majd a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotográfia mesterszakát is elvégezte, és a Belfast School of Art képzésén is részt vett Erasmus ösztöndíjjal. 2014 óta tagja a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának és 2018 óta a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesületnek. 2017-ban elnyerte a Magyar Fotóművészek Szövetsége fotográfiai ösztöndíját, 2018-ban pedig beválogatták az ING Unseen Talent Award finalistái közé. Képeivel szerepelt többek között krakkói, pozsonyi, amszterdami és brnoi kiállításokon. 2019 óta három önálló kiállítása volt Budapesten.

Dávidot a Trapéz Galéria képviseli.

Az előadás megvalósulását a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatja.

Web