projektek-események

Foton fórumestek III.: A természet időkapszulája – beszélgetés Martinkó Márkkal és Török Tündével
2022.03.18

A természet időkapszulája

Foton fórumestek III. rész: A természet időkapszulája – beszélgetés Martinkó Márkkal és Török Tündével.

Az FFS által szervezett fórumest-sorozat célja, hogy fiatal fotósok, illetve minden érdeklődő személyes példákon keresztül megismerkedhessen a kurátor-művész / galerista-művész együttműködések különböző formáival. Moderált beszélgetések keretén belül kérdezünk művész-kurátor és művész-galerista párosokat közös munkájukról, tapasztalataikról és a piaci reprezentációhoz való viszonyulásukról.
Március 18-án Martinkó Márk fotó- és médiaművész és Török Tünde galerista és kurátor mesél nekünk közös munkájukról, jelenlegi és jövőbeli projektekről.

“Szeretem a kész fekete dobozokat kinyitni, áttanulmányozni és megváltoztatni a hagyományos működésüket.”
Martinkó Márk a digitális fényképészet és a video médiumának ötvözésével értelmezi újra az ember és természet között egyre erősebben kirajzolódó határt, és értelmezi újra viszonyukat.
Martinkó 1985-ben született Budapesten. Budapesten szerezte médiatechnológia és médiakommunikáció szakirányú villamosmérnöki diplomáját, majd a Fotografus.hu alapítványi fotóiskolájában tanult.
2014-ben “Lucien Hervé et Rodolf Hervé Prix” díjra jelölték. 2015-ben és 2016-ban a Magyar Nemzeti Kulturális Alap ösztöndíjasa lett. Ugyanebben a két évben az International Photography Awards pályázatán dícséretben részesítették elismerés. Számos csoportos kiállításon szerepelt itthon és külföldön, tagja volt a Hibaista csoportnak és az FFS-nek. Legutóbbi egyéni kiállítása Zártkert címen volt látható a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézetben.

Piti Marcellel közös kiállítása megtekinthető a MyMuseum Gallery-ben:
https://www.facebook.com/events/2784009425224755

Martinkó Márkot a MyMuseum képviseli.

Borítókép fotó: Sándor Emese

A program megvalósulását a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatja.

Web