projektek-események

Foton fórumestek XI. rész: – Örök Avantgárd: beszélgetés Eperjesi Ágnessel és Magyar Fannival
2022.05.27.

Foton fórumestek XI. rész: – Örök Avantgárd: beszélgetés Eperjesi Ágnessel és Magyar Fannival

Az FFS által szervezett fórumest-sorozat célja, hogy fiatal fotósok, illetve minden érdeklődő személyes példákon keresztül megismerkedhessen a kurátor-művész / galerista-művész együttműködések különböző formáival. Moderált beszélgetések keretén belül kérdezünk művész-kurátor és művész-galerista párosokat közös munkájukról, tapasztalataikról és a piaci reprezentációhoz való viszonyulásukról.

//EPERJESI ÁGNES//
Eperjesi Ágnes 1964-ben született Budapesten. Magyar fotóművész, tipográfus, grafikus, könyvtervező. 1986-ban végzett a Magyar Iparművészeti Főiskola fotó-tipográfia szakán. 1989-ben Hollandiában a Minerva Academy-n tanult, majd 1991-ben mesterdiplomát kapott a Magyar Iparművészeti Főiskola hallgatójaként. Doktori fokozatát a Magyar Képzőművészeti Egyetemen szerezte meg 2010-ben. Ezt folytatva 2013-ban középfokú mediátori képzésben vett részt.
1989 óta kiállító művész. Egyéni kiállításai voltak Budapesten, Szegeden, Varsóban, Székesfehérváron, Brüsszelben, és Zalaegerszegen. Csoportos kiállítások keretein belül pedig művei többek között Párizst, Rómát, Berlint, New Yorkot, Bécs-et és Brüsszelt is bejárták. Miközben Pécsi József ösztöndíjas volt, megkapta a Derkovits Gyula képzőművészeti ösztöndíjat, amit a Római Magyar Akadémia ösztöndíja követett. 2005-ben New Yorkban megkapta a Magyar Állami Eötvös Ösztöndíjat, majd a Stúdió residency ösztöndíjat 2007-ben, Buenos Aires-ben. 2008-ban az Esztergomi Fotográfiai Biennálé nagydíját vihette haza.
Jelenleg aktív alkotói tevékenysége mellett oktatóként is tevékenykedik. Tanított a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, a Színház és Filmművészeti Egyetemen, az ELTE-n és a METU docense.

//MAGYAR FANNI//
Magyar Fanni 1986-ban született Budapesten. Alapfokú egyetemi tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem szabad bölcsészeti szakán végezte, és a mesterképzésen is itt tanult művészettörténet szakon, ahol 2013-ban szerezte meg diplomáját. 2013 második felében Humboldt Universität zu Berlin, Kunst- und Bildgeschichte MA képzésen is részt vett.
2014-ben és 2015-ben részt vett az OFF biennále szervezésében projektmenedzserként. 2016 és 2019 között az FKSE vezetőségi tagja volt. Ezzel párhuzamosan lett a VILTIN Galéria művészeti vezetője 2016-2018 között, majd ezt követte 2017-2022 között a Műértő művészeti és Műkereskedelmi folyóirat főszerkesztői pozíciója.Tagja az FKSE-nek és a AICA - Műkritikusok Nemzetközi Szövetsége Magyar Tagozatának, és 2018-tól az acb Galéria kurátora.

Eperjesi Ágnest az acb Galéria képviseli.

Az előadás megvalósulását a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatja

Web