projektek-események

Összjáték- Kerekasztal beszélgetés az FFS új tagjainak bemutatkozó kiállítása kapcsán
2024.01.04.

2024 január 4-én 18 órakor várunk mindenkit sok szeretettel a K11 Laborban (1075. Budapest, Király utca 11.), ahol ezúttal Antalóczy Tímea, Németh Domonkos és a kiállítás kurátorai, Lengyel Zsanett és Szakács Emese Bíborka beszélgetnek az FFS új tagjainak bemutatkozó kiállítása kapcsán.A beszélgetés fő témái:Pályakezdő fotográfusok elindulása és azok a témák, amik foglalkoztatják őket.

Az esemény célja, hogy egy párbeszéd alakuljon ki a kiállításban megjelent tematikák és a hazai tendenciák mentén. Milyen kérdések foglalkoztatják a hazai fiatal fotográfusokat? Hogyan és hol nyerhetnek helyet ezek a témák a hazai média és kulturális környezetben?

A beszélgetés résztvevői:
dr. Antalóczy Tímea, egyetemi docens – Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
Németh Domonkos Tamás, fotográfus
Lengyel Zsanett és Szakács Emese Bíborka, a kiállítás kurátorai

Összjáték

A zenében az összjáték kifejezését arra használjuk, amikor minden hangszer egyszerre szólal meg egy adott pillanatban és a hangok kakofón káosza helyett az eltérő dallamok egymást kiegészítve egy harmonikus összhangzást hoznak létre.A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója (FFS) évente megrendezésre kerülő bemutatkozó kiállításán ezúttal hat alkotó munkái láthatóak a K11 Laborban. A kiállítás létrejöttét a kölcsönös párbeszédre való nyitottság jellemzi: a folyamat az alkotók és a kurátorok között egy olyan összjáték, amelynek során a különféle látásmódok, az eltérő elképzelések darabkái idomulnak egymáshoz. A témák különbözőek, a használt apparátus – hangszer – viszont ugyanaz. A kiállított művek olyan kérdéseket járnak körbe, amelyek aktuálisan foglalkoztatják a fotográfusokat, mégis együtt, harmonikusan, egy térben kell megszólalniuk.

Az FFS új tagjai: Cinthya Dictator, Cseke Tamás, Kovács Edmond, Lantos Olivér, Lengyel Zsanett, Szakács Emese Bíborka, Szövérffi Adrienn, Varga Krisztián
A kiállítás kurátorai: Lengyel Zsanett, Szakács Emese Bíborka

Web