projektek-események

Tagfelvétel 2012
2012.05.15

A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója 
tagfelvételt hirdet 

A Stúdió célja a tehetséges pályakezdő fotográfusok és valamilyen módon fotográfiát alkalmazó képzőművészek, továbbá a fotográfia elméleti, történeti, kritikai kérdéseivel foglalkozó szakemberek ismereteinek, felkészültségének fejlesztése, a szakmai közéletbe, pályára történő beilleszkedésük segítése. A Stúdió a tagok alkotómunkájához eszmei, anyagi támogatást nyújt, képviseli őket hazai és nemzetközi fórumokon, valamint más szervezetekkel való együttmőködések során. A tagok részt vehetnek stúdiós pályázatokon, kiállítási lehetőséghez juthatnak, bekapcsolódhatnak a Stúdióban folyó műhelymunkába, kedvezményesen vehetnek részt a Stúdió által szervezett portfolió bemutatókon, programokon. A Stúdió tagkártyájával ingyenesen látogatható több múzeum, kiállítóhely, továbbá kedvezménnyel lehet igénybe venni több fotólabor szolgáltatását.

Ki jelentkezhet?

Várjuk mindazon 18-35 év közötti alkotók, szakírók és kutatók jelentkezését tagságunkba, akik elhivatottságot éreznek a fotográfia iránt, és aktívan részt akarnak venni a Stúdió munkájában. Szakirányú végzettség nem feltétel. A Stúdióba 35 év feletti „pályakezdők” jelentkezését is várjuk. Sikeres felvételi esetén számukra 3 éves tagságot tudunk biztosítani.

A jelentkezés módja

1. Az alkotók bemutatkozó portfolióval és kitöltött jelentkezési lappal jelentkezhetnek. Digitális portfoliót (CD-t, DVD-t) csak abban az esetben fogadunk el, ha a munkák megvalósulási formáját, installálását kizárólag digitális módon képzeli el az alkotó, vagy a mű csak digitális formában dokumentálható (pl. web/blog/videó alapú mű, vagy fotográfiát is használó térbeli konstrukció/installáció digitális dokumentációja stb.).
A portfolió technikai kritériumai: az album/mappa 15-30 képet vagy nyomatot tartalmazzon. Célszerű feltüntetni a képek adatait: sorozatcím (ha van), képcím, elképzelt kiállítási méret, készítés éve, technika, továbbá az alkotói elképzelés, koncepció leírása. A portfolióhoz csatolni kell az alkotó szakmai önéletrajzát is.
A motivációs levél maximális terjedelme 1500 karakter.
2. A szakírók, kutatók szakmai önéletrajzzal, publikációs jegyzékkel, és/vagy két-három írással (kritika, esszé, tanulmány), illetve a kitöltött jelentkezési lappal jelentkezhetnek.
A jelentkezéseket 2012. május 10-15 között személyesen lehet leadni az ArtBázison: 1085 Budapest, Horánszky utca 25, nyitvatartási időben: hétfőtől péntekig 15 és 19 óra között. Azok a jelentkezők, akik nem tudják személyesen elhozni az anyagukat, 2012. május 15-ig postai úton is beküldhetik azt a következő címre: Magyar Fotómővészek Szövetsége, 1065 Budapest, Nagymező utca 20. A május 15. után postai úton érkező jelentkezéseket nem áll módunkban figyelembe venni.

A felvétel menetrendje

A jelentkezéseket a Stúdió felvételi bizottsága bírálja el, amelynek tagjai:
Barcza Gergely (FFS vezetőségi tag)
Bozsó András (alkotó)
Gellér Judit (kurátor, műkritikus)
Szmolka Zoltán (FFS vezetőségi tag)
Tóth Balázs Zoltán (FFS vezetőségi tag)
Trembeczki Péter (FFS titkár)
A felvételi kétfordulós rendszerű: 2012. május 16-án, az első körben a bizottság áttekinti és elbírálja a leadott munkákat. A második fordulóban, május 19-én, az ArtBázison a továbbjutott, ígéretesnek ítélt pályázatok alkotóival személyesen is elbeszélgetünk. A végső döntésről, a felvételi eredményéről a jelentkezőket emailben értesítjük 2012. május 20-ig.
A leadott anyagokat 2012. május 22. és 25. között, 15 és 19 óra között lehet felvenni az ArtBázison. A postán elküldötteket, amennyiben felbélyegzett, megcímzett válaszborítékot tartalmaznak, visszaküldjük. A május 25-ig át nem vett anyagokért felelősséget nem vállalunk, azokat nem tároljuk.

__________________________________________________________________

FFS nyílt nap: 2012. május 9, szerda 18.30-tól a Mai Manó Ház napfényműtermében.
(Bemutatkozik az FFS, majd tájékoztató a felvételiről, a futó projektjeinkről. Válaszolunk a felmerülő kérdésekre. Portfolió konzultációra a nyílt napon nem lesz lehetőség.)

__________________________________________________________________

A pályázatra 70 anyag érkezett, amelyből 16 alkotó és 5 elméleti jelentkezőt választott tagságába a felvételi bizottság.

A 2012-ben felvett új tagok:

Bakonyi Zsuzsa, Bíró Eszter, Flohr Zsuzsi, Fodor Dániel János, Gellér Judit, Gosztom Gergő, Gyuricza Mátyás, Hodosy Enikő, Horváth János, Kerekes Anna, Kerekes Kata, Martinkó Márk, Máté Balázs, Meggyesházi Éda, Pál Gyöngyi, Rácmolnár Milán, Somosi Rita, Standovár Júlia, Szalai Dániel, Szent-Iványi Réka, Zagyvai Sári


Fotó © Bozsó András (a Downtown sorozatból), 1995
Web