projektek-események

Tagfelvétel 2018
2018.05.07

A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója 
tagfelvételt hirdet! 

A Stúdió célja a tehetséges pályakezdő fotográfusok, a fotó médiumát alkalmazó képzőművészek és a fotográfia elméleti, történeti, kritikai kérdéseivel foglalkozó szakemberek (kurátorok, kutatók, szakírók) ismereteinek, felkészültségének fejlesztése, a szakmai közéletbe, pályára történő beilleszkedésük segítése. A Stúdió a tagok alkotómunkájához eszmei, anyagi támogatást nyújt, képviseli őket hazai és nemzetközi fórumokon, valamint más szervezetekkel való együttműködések során. A tagok részt vehetnek stúdiós pályázatokon, kiállítási, kurátori lehetőséghez juthatnak, bekapcsolódhatnak a Stúdióban folyó műhelymunkákba. A Stúdió tagkártyájával ingyenesen vagy kedvezményesen látogatható több múzeum, kiállítóhely, továbbá kedvezménnyel lehet igénybe venni több fotólabor, nyomda szolgáltatását.

Ki jelentkezhet?

Várjuk mindazon 18–35 év közötti alkotók és elméleti szakemberek jelentkezését tagságunkba, akik elhivatottságot éreznek a fotográfia iránt és aktívan részt akarnak venni a Stúdió munkájában. A fotográfia médiumán túlmutató, de azzal rokon intermediális, videó alapú munkákat tartalmazó portfóliókat is szívesen vesszük.  Olyan, a fotográfiával rokon diszciplinában tevékenykedő szakemberek illetve hallgatók jelentkezését is várjuk, akik szívesen fejlesztenének kortárs művészeti projekteket. Szakirányú végzettség nem feltétel. 

A jelentkezés módja - alkotói portfólió

Az alkotók bemutatkozó PDF formátumú portfólióval, motivációs levéllel és az elérhetőségük megadásával jelentkezhetnek. A portfolióhoz csatolni kell az alkotó szakmai önéletrajzát is. A motivációs levél maximális terjedelme 1500 karakter legyen. A portfolió technikai kritériumai: az album/mappa 15-30 képet tartalmazzon, a PDF mérete ne haladja meg a 10 Mb-ot. Kérjük, hogy az elektronikus portfólió fájlneve tartalmazza a jeletkező nevét is. Célszerű feltüntetni a képek adatait:

          - sorozatcím (ha van)
          - képcím
          - elképzelt kiállítási méret
          - készítés éve
          - technika
          - továbbá az alkotói elképzelés, koncepció leírása

A jelentkezés módja - kurátori, kutatói,
szakírói portfolió

A kurátorok, kutatók, szakírók - szakmai önéletrajzzal, publikációs jegyzékkel, és/vagy- két-három írással (kritika, esszé, tanulmány) - egy max. 1500 karakter hosszúságú motivációs levéllel, és/vagy egy kidolgozott  projekttervvel, amelyet a felvétel esetén a közeljövőben meg szeretne valósítani a Stúdióval- illetve az elérhetőségük megadásával jelentkezhetnek.

A felvétel menete

- Portfóliók elküldése elektronikusan: 2018. május 7. hétfő (éjfél) az ffsvezetoseg@gmail.com címre, 'Tagfelvétel 2018' tárggyal. A PDF portfólió mérete ne haladja meg a 10 Mb-ot!

- Portfóliók áttekintése: A felvételi kétfordulós rendszerű: az első körben, a portfóliók beérkezését követő héten, a bizottság áttekinti és elbírálja a leadott munkákat, és értesíti a továbbjutott pályázókat a május 13-i szóbeli forduló időpontjáról. 

- Szóbeli: A második fordulóban, május 13-án a továbbjutott, ígéretesnek ítélt pályázatok alkotóival személyesen is elbeszélgetünk. Erre az alkalomra kérjük, hogy a továbbjutott pályázók hozzák magukkal a nyomtatott portfóliójukat is.  A végső döntésről, a felvételi eredményéről a jelentkezőket e-mailben értesítjük 2018. május végéig.

A szóbeli forduló május 13-án, vasárnap lesz a Capa Központban (Budapest, Nagymező utca 8.).

A jelentkezéseket a Stúdió felvételi bizottsága bírálja el, amelynek tagjai:

          Claudia Küssel (a Mai Manó Ház főkurátora)
          Ferenczy Bálint (FFS vezetőségi tag, művészettörténész)
          Fodor Dániel János (FFS vezetőségi tag ,képzőművész)
          Regős Benedek (FFS titkár, fotográfus, képzőművész)

-----------------------------------------------------------------------

A zsűri döntése alapján az FFS új tagjai 2018-ban:

          Bolla Szilvia
          Kiss Gergely
          Kiss Imre
          Kiss Richárd
          Lázár Dóri
          Németh Domonkos
          Pólya Zsombor
          Sivák Zsófia

Web