projektek-események

Tagfelvétel 2021
2021.04.30.

A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója
tagfelvételt hirdet!

A Stúdió célja a tehetséges pályakezdő fotográfusok, a fotó médiumát alkalmazó képzőművészek és a fotográfia elméleti, történeti, kritikai kérdéseivel foglalkozó szakemberek (kurátorok, kutatók, szakírók) ismereteinek, felkészültségének fejlesztése, a szakmai közéletbe, pályára történő beilleszkedésük segítése. A Stúdió a tagok alkotómunkájához eszmei, anyagi támogatást nyújt, képviseli őket hazai és nemzetközi fórumokon, valamint más szervezetekkel való együttműködések során. A tagok részt vehetnek stúdiós pályázatokon, kiállítási, kurátori lehetőséghez juthatnak, bekapcsolódhatnak a Stúdióban folyó műhelymunkákba. A Stúdió tagkártyájával ingyenesen vagy kedvezményesen látogatható több múzeum, kiállítóhely, továbbá kedvezménnyel lehet igénybe venni több fotólabor, nyomda szolgáltatását.

Ki jelentkezhet?

Várjuk mindazon 18–35 év közötti alkotók és elméleti szakemberek jelentkezését tagságunkba, akik elhivatottságot éreznek a fotográfia iránt és aktívan részt akarnak venni a Stúdió munkájában. A fotográfia médiumán túlmutató, de azzal rokon intermediális, videó alapú munkákat tartalmazó portfóliókat is szívesen vesszük.  Olyan, a fotográfiával rokon diszciplinában tevékenykedő szakemberek illetve hallgatók jelentkezését is várjuk, akik szívesen fejlesztenének kortárs művészeti projekteket. Szakirányú végzettség nem feltétel.

A jelentkezés módja - Alkotóknak

Az alkotók bemutatkozó PDF formátumú portfólióval, motivációs levéllel és az elérhetőségük megadásával jelentkezhetnek. A portfolióhoz csatolni kell az alkotó szakmai önéletrajzát is. A motivációs levél maximális terjedelme 1500 karakter legyen. A portfolió technikai kritériumai: a PDF mérete ne haladja meg a 10 Mb-ot. Kérjük, hogy az elektronikus portfólió fájlneve tartalmazza a jeletkező nevét is. Célszerű feltüntetni a képek adatait:

         - sorozatcím (ha van)
         - képcím
         - elképzelt kiállítási méret
         - készítés éve
         - technika
         - továbbá az alkotói elképzelés, koncepció leírása

A jelentkezés módja - Kurátoroknak, kutatóknak, vagy szakíróknak

A kurátorok, kutatók, szakírók - szakmai önéletrajzzal, publikációs jegyzékkel, és/vagy- két-három írással (kritika, esszé, tanulmány) - egy max. 1500 karakter hosszúságú motivációs levéllel, és/vagy egy kidolgozott  projekttervvel, amelyet a felvétel esetén a közeljövőben meg szeretne valósítani a Stúdióval- illetve az elérhetőségük megadásával jelentkezhetnek.

A felvétel menete

- Portfóliók elküldése elektronikusan: 2021. április 30. péntek (éjfél) a studio@ffs.hu címre, 'Tagfelvétel 2021' tárggyal. A PDF portfólió mérete ne haladja meg a 10 Mb-ot!

- Portfóliók áttekintése: A felvételi kétfordulós rendszerű: az első körben, a portfóliók beérkezését követő hetekben, a bizottság áttekinti és elbírálja a leadott munkákat, és értesíti a továbbjutott pályázókat a szóbeli forduló időpontjáról.

- Szóbeli forduló: A második fordulóban, amelynek időpontját a vírushelyzet alakulásának függvényében jelöljük ki, a továbbjutott, ígéretesnek ítélt pályázatok alkotóival személyesen is elbeszélgetünk. Erre az alkalomra kérjük, hogy a továbbjutott pályázók hozzák magukkal a nyomtatott portfóliójukat is.  A végső döntésről, a felvételi eredményéről a jelentkezőket e-mailben értesítjük a szóbeli fordulótól számított 15 napon belül.

A jelentkezéseket a Stúdió felvételi bizottsága bírálja el, amelynek tagjai:

         Balogh Viktória (FFS titkár, fotóművész)
         Hodosy Enikő (FFS vezetőségi tag, fotóművész)
         Kiss Richárd (FFS vezetőségi tag, médiaművész)
         Pomsár Miklós (FFS vezetőségi tag, fotóművész)
         Puklus Péter (képzőművész)
         Szilágyi Róza Tekla (Artmagazin Online vezető szerkesztő)

         

Ha bármilyen kérdésed van, írj nekünk a studio@ffs.hu címre, vagy keress minket a 20/ 555 3094-es telefonszámon!

Grafika: Kiss Richárd


Web