Tagok -
Ferenczy Bálint
CV


Tanulmányok 
Ferenczy Bálint művészettörténész, fotótörténész, 2014 óta a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának rendes, 2017 és 2019 között elnökségi tagja. 2016-tól 2021-ig  a Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíj kuratóriumi tagja.

Pályája kezdetén a budapesti Faur Zsófi Galériát vezette, majd az angliai Sotheby's Institute of Art mesterképzésének elvégzése után a Sotheby's aukciósház munkatársa volt két évig, ahol a 2016 júniusi Contemporary East aukció előkészítésében és kivitelezésében is részt vett.

2016 és 2019 között művészeti tanácsadóként több nemzetközi cégnek is dolgozott, mint például a londoni székhelyű Vastari Groupnak, vagy a szingapúri Maecenasnak. 2019 júliusától a Q Contemporary londoni igazgatója, 2020 szeptemberétől budapesti központjának ügyvezető igazgatója. Munkája során Budapest első kortárs magánmúzeumának menedzsmentjével foglalkozik.

Szakterülete a közép- és kelet-európai művészet, ezen belül kiemelten foglalkozik fotó- és szobrászművészettel. 2017 szeptembere óta a győri Széchenyi István Egyetem PhD hallgatója, kutatási témája a régió magánmúzeumaira fókuszál.

KIÁLLÍTÁSOK 
díjak, ösztöndíjak
tagság
2014- Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója
WORKSHOP RÉSZVÉTEL
SZAKMAI GYAKORLAT
Tagok —
Ferenczy Bálint